Kokosmjölk

Att göra egen kokosmjölk är inte svårt och det kostar bara en bråkdel av köpt. Förvisso blir den inte lika krämig som den köpta på burk men i en kryddig indisk gryta märks ingen skillnad.

Ger ca 1 l
100 g kokosflingor
1 l hett vatten
  1. Mät upp kokosflingorna och häll i en mixer.
  2. Koka upp 1 l vatten och slå på kokosflingorna. Låt stå tills det svalnat.
  3. När vattnet svalnat kör igång mixern och mixa ordentligt i ett par minuter.
  4. Sila genom en finmaskig sil, nötpåse eller ostduk.

Häll på burk eller flaska med bred öppning då fettet  i mjölken kan lägga sig som en hård yta. Förvara i kylskåp.
Kostnad ca 7 kr för ekologiska kokosflingor.

Tips! Frys in kokoskråset och använd till indisk matlagning, bakning etc.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *