Mandelmjölk

Ingredienser

Ger ca 1,1 l
100 g ekologiska mandlar
5 torkade dadlar, urkärnade
1 l vatten
1 krm havssalt

Ingredienser

  1. Blötlägg mandlarna över natten. Häll av vattnet och skölj.
  2. Lägg allt i en mixer och kör tills mandlarna och dadlarna är väl mixade. Tidsåtgång beror på mixern, men ett par minuter ungefär.
  3. Sila genom ostduk, nötmjölkspåse eller finmaskig meshsil.

Häll på flaska och förvara i kylskåp.
Kostnad ca 19kr (ekologisk mandel ca 15kr, dadlar och salt ca 4kr)

Tips! Torka mandelkråset i ugn, ca 50°, med luckan lite på glänt. Kan ta några timmar. Förvara i tätslutande burk eller påse och använd till brödbak, knäckebröd etc.

Mandelkrås
Mandelkrås kan torkas och förvaras i burk och användas till exempelvis knäckebröd. Det går att mala direkt efter torkning eller vid behov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *